Vetstream lanceert Vetlexicon Bovis, dé Point-of-Care bron voor rundveeartsen

Het online diergeneeskundige Vetlexicon heeft zijn diensten uitgebreid met de lancering van Bovis, een praktijkgerichte, klinische online bron voor dierenartsen die met runderen werken. Bovis omvat meer dan 750 artikels en 1500 afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten van meer dan 120 experts in rundergeneeskunde wereldwijd.

Met de lancering van Bovis is Vetstream nu ook in de veesector aanwezig, om veeartsen te helpen de beste zorg te bieden in de praktijk. Ter ondersteuning van landbouweducatie zijn er daarnaast meer dan 50 infobladeren te vinden. 

Vetlexicon is ‘s werelds grootste online diergeneeskundige referentiedienst en biedt momenteel Canis (honden), Equis (paarden), Felis (katten), Lapis (konijnen), Exotis (exoten) en Practis (dat praktijkmanagers ondersteunt). Met Bovis lanceert het platform de eerste van een reeks veebronnen waarmee Vetstream zijn diensten wilt uitbreiden.

Volgens Dr Mark Johnston MRCVS, managing director van Vetstream, is Vetlexicon de ideale dienst voor dierenartsen, die vaak onderweg zijn, aangezien het snel en gemakkelijk via de smartphone raadpleegbaar is.

De dienst is onderhevig aan peer-reviews en is via inschrijving beschikbaar op www.vetstream.com.

Vetstream is partner van de WSAVA en deed al samenwerkingen met Wiley and CABI, die een deel van de content hebben voorzien.