2Learn neemt het Franse Veterinarius over

2Learn, Belgische leider op de Europese markt van de diergeneeskundige bijscholing, kondigde recent de overname van het Franse bedrijf Veterinarius aan, een van de gevestigde spelers in de diergeneeskundige bijscholing op de Franse markt. Om deze overname te concretiseren, gaat 2Learn in zee met een gerenommeerde Franse partner, VetaPharma, een referentiecentrale in de Franse diergeneeskundige farmaceutische sector.

Via deze verwerving heeft 2Learn als ambitie om de fundamenten van kwaliteitsvolle bijscholingen te bewaren en Veterinarius te moderniseren door middel van drie innovaties: de modernisatie van de pedagogische methodologie door digitale vernieuwing, de invoering van nieuwe formules van bijscholing en de uitbreiding van de diersoorten die aan bod komen in de bijscholingen. VetaPharma zorgt langs haar kant voor nieuwe middelen en nieuwe potentiële klanten.

Het nieuwe aandeelhouderschap garandeert het behoud van de huidige structuur van Veterinarius met een nieuwe raad van bestuur waarvan het voorzitterschap toevertrouwd wordt aan Dominique Begon, voormalige vennoot van Veterinarius, en de Algemene Directie aan Christophe Goffard, Gedelegeerd Bestuurder van 2Learn NV. De raad van bestuur zal bijgestaan worden in haar taak door de opzet van een extern, onafhankelijk en neutraal wetenschappelijk comité om de transparantie en onpartijdigheid van de bedrijfsactiviteiten te garanderen.

"In een tijd waarin het diergeneeskundige beroep dagelijks geconfronteerd wordt met talrijke uitdagingen, lijkt deze verwerving zeer positief voor de sector", aldus Christophe Goffard, nieuwe Algemene Directeur van Veterinarius SAS en Gedelegeerd Bestuurder van 2Learn NV.

"Een kwaliteitsvolle voortgezette bijscholing in lijn met de huidige uitdagingen lijkt primordiaal om de diergeneeskundige sector te begeleiden", weet Dominique Begon, Voorzitster van Veterinarius SAS, Professor en Specialiste in Diergeneeskunde Medische Beeldvorming.

"Dankzij de invoer van nieuwe bijscholingsoplossingen zal deze overname toestaan om de grote uitdaging van de sector aan te gaan, namelijk de begeleiding van het beroep in het antwoord op de aanbevelingen van One Health (OMS) en dit door het verzekeren van een kwaliteitsvolle voortgezette bijscholing van dierenartsen", alsnog David Beciani, Voorzitter van VetaPharma SARL.