AMCRA organiseert gratis opleiding voor KHD dierenartsen tijdens Expovet

AMCRA organiseert dit jaar een gratis opleiding voor KHD dierenartsen op zaterdag 12 oktober in Gent, tijdens de vakbeurs Expovet

De titel van de bijscholing luidt als volgt: "Antibiotica - baat het niet, dan schaadt het wel: een blik vanuit Nederland op de gezelschapsdieren". De opleiding zal verzorgd worden door Dr. Els M. Broens en Dr. Nonke Hopman van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht.

Praktijkdierenartsen kunnen er kennis vergaren over het probleem van antibioticaresistentie en hoe de richtlijnen met betrekking tot verantwoord antibioticumgebruik bij gezelschapsdieren tot stand zijn gekomen. Thema’s die handeld zullen worden zijn ‘de zin en onzin van het doen van aanvullende (laboratorium)diagnostiek’ en ‘antibiotic stewardship’, maar ook interactieve opdrachten, gericht op het eigen praktijkbeleid, zijn voorzien: het voorschrijven van antibiotica, het vergelijken daarvan met de geldende richtlijnen en het onderling bediscussiëren van casuïstieken. 

Praktisch

Bijscholingspunten: Erkenning door de Orde der dierenartsen in aanvraag (4,5 punten).

Prijs: De opleiding is gratis.

Wie: Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 50 deelnemers. Er wordt prioriteit gegeven aan afgestudeerde dierenartsen.

Waar: Expovet, Gent ICC - Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent.

Wanneer: 12/10/2019 om 13u30. De opleiding duurt 3 uur met een koffiepauze van 30 min.

Voor nog meer info over de opleiding en het inschrijvingsformulier, klik op deze link.