Bayer lanceert innovatieve Body Condition Score applicatie

Dankzij de innovatieve BCS Cowdition app van Bayer beschikken rundveedierenartsen voortaan over een eenvoudig en handig hulpmiddel om nauwkeurig de lichaamsconditiescore (Body Condition Score, BCS) van melkkoeien te bepalen en daardoor vroegtijdig dieren met stofwisselingsstoornissen te identificeren. De BCS Cowdition app werd ontwikkeld om het bepalen van de lichaamsconditiescore van melkkoeien te vereenvoudigen en te standaardiseren. Het bepalen van de BCS is erg belangrijk bij een goede bedrijfsbegeleiding.
 
“Elke veehouder heeft een aantal melkkoeien die te vet of te mager zijn volgens hun droogstaande of melkgevende status”, aldus Dominique Gevaert, marketing manager voor farm animal products bij Bayer in de Benelux. “Dit kan leiden tot een te lage melkproductie, een verminderde vruchtbaarheid of tot gezondheidsproblemen zoals melkziekte, ketonemie en lebmaagverdraaiing.  Het bepalen van de lichaamsconditiescore is een methode die goed bekend is bij melkveehouders en dierenartsen. De uitdaging hierbij ligt in het efficiënt en nauwkeurig bepalen van de BCS. En juist daar biedt de Bayer app een handige oplossing”.
 
BCS Cowdition is een innovatieve applicatie voor smartphones en tablets: men neemt 2 foto’s van de koe en volgt eenvoudig enkele stappen om het BCS resultaat af te lezen. De app werd wereldwijd in juli gelanceerd op het 28ste World Buiatrics Congress in Australië. De lancering in België vond plaats tijdens Expovet in Gent op 18 en 19 oktober.  Dierenartsen konden toen vaststellen hoe praktisch en eenvoudig het gebruik van de BCS Cowdition is. Vroeger moesten dierenartsen de ruggengraat en het bekken handmatig vergelijken met afbeeldingen van de verschillende scores. Het vastleggen van de scores was vaak erg subjectief en tijdrovend. De BCS Cowdition app werd door de dierenartsen die aanwezig waren op Expovet als snel en objectief ervaren.
 
 
De BCS Cowdition app van Bayer is gratis beschikbaar in de AppStore en GooglePlay in verschillende talen. Klik hier voor meer informatie over de applicatie.