Zoolyx en ECG schudden elkaar de hand

Zoolyx en ECG schudden elkaar de hand

Belgisch labo Zoolyx wordt vaste partner van Equine Care Group

De Equine Care Group (ECG) is een groep van dierenartsen en paardenklinieken die zich gezamenlijk inzetten voor een optimaal welzijn van paarden. Zoolyx is een Belgisch laboratorium met hoogtechnologisch instrumentarium voor allerhande diergeneeskundige analyses. De specialisten van beide bedrijven gaan vanaf heden nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Verdere innovatie en optimalisatie van diagnostische labotesten binnen Zoolyx zijn cruciaal om een betere en snellere diagnostiek te bekomen. De samenwerking zal bovendien kunnen leiden tot betere diagnoses, waardoor de paarden sneller een aangepaste behandeling krijgen met betere resultaten en minder sterfte tot gevolg.

Tom Mariën, oprichter paardenkliniek Equitom en CEO van ECG, vertelt: “Er zijn veel parallellen te trekken tussen de Equine Care Group en Zoolyx; net als ECG heeft Zoolyx zich historisch steeds gefocust op het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast zijn de oprichters en bezielers van Zoolyx, Tom Nagels en Frank van Campen, net als ons ook dierenartsen. Ze hebben van Zoolyx een levenswerk gemaakt en staan aan de absolute top binnen hun vakgebied. Deze doorgedreven specialisatie is ook van het grootste belang om met de nodige expertise en knowhow een bloedonderzoek, mestonderzoek, bacteriologisch/virologisch/mycologisch of zelfs histopathologisch onderzoek (tumoren, huidproblemen, enz.) uit te voeren en te analyseren bij een hond, kat, paard of andere diersoort.”

Frederik Bruyninx, medeoprichter van ECG, topsportdierenarts en dierenarts van het Belgisch jumping team, vult aan: “Ook bij onze toppaarden hebben we regelmatig laboanalyses nodig om de gezondheidstoestand te evalueren. Als teamdierenarts begeleid ik deze paarden naar grote internationale wedstrijden en natuurlijk ook de nakende Olympische spelen van Parijs in 2024. Een nauwe samenwerking met een gespecialiseerd labo komt uiteindelijk de paarden ten goede en daar gaan we voor. De kracht van Zoolyx zit hem in het feit dat beide oprichters en bezielers, Tom Nagels en Frank Van Campen, ook dierenartsen zijn. Zij begrijpen onze taal en verstaan onze noden. Hun doorgedreven specialisatie in het uitvoeren en interpreteren van labo testen is dan ook een grote meerwaarde voor ons praktijkdierenartsen.”

Dierenartsen Tom Nagels en Frank Van Campen, oprichters en CEO van Zoolyx, beschrijven het op hun beurt: “We zijn vereerd dat de Equine Care Group heeft beslist om Zoolyx te kiezen als hun vaste partner voor de toekomst. We hebben er met ECG en waardevolle partner bij. We gaan niet enkel alle laboanalyses voor hen verzorgen, maar we gaan ook samenwerken om nieuwe testen te ontwikkelen.”

Zoolyx x ECG

Zoolyx x ECG