Beperkte plaatsen: BSAVA Congres 2021

Meer dan 125 korte, klinische presentaties zullen online verschijnen als onderdeel van het virtueel BSAVA congres voor 2021 op 24, 25 en 26 mei, via Zoom. Een gevarieerde keuze aan korte papers is altijd een integraal onderdeel geweest van het BSAVA-congres, waar onderzoekers en dierenartsen de nieuwste bevindingen, ongebruikelijke klinische gevallen en innovatieve procedures delen. Alle diergeneeskundige professionals zijn uitgenodigd voor dit evenement voor permanente educatie.

Meer dan 125 presentaties over een breed scala aan onderwerpen

De online sessies - verspreid over drie dagen in plaats van de gebruikelijke twee - behandelen onderwerpen als oncologie, orthopedie, interne geneeskunde en zelfs chirurgie, maar ook algemene diergeneeskunde, gepresenteerd door collega's van over de hele wereld. Elke sessie wordt gemodereerd en er is de mogelijkheid om vragen te stellen.

Er is voor elk wat wils, met onderwerpen gaande van 'Besluitvorming tijdens euthanasie bij honden' (Camilla Pegram), tot 'Pancarpale artrodese en correctie van onderarmvervorming met behulp van 3D-osteotomie print' (Alba Rial), tot 'Incidentie en risicofactoren van katachtige borsttumoren '(Phoebe Pickard Price) of ‘Diergeneeskundige informatie over de gezondheid van hamsters '(Kate Kim), ‘Simulatie van Slosh in een computermodel van canine syringomyelia’ (Clare Rusbridge)… en nog zo'n 125 anderen. Het volledige programma met presentaties is online beschikbaar.

Driedaags programma 

Joe Fenn, BSAVA Head of Short Papers, vertelt: “Voortbouwend op het succes van de BSAVA Congress Clinical Abstract Sessions 2020, zijn we verheugd dat we ons programma over drie dagen hebben kunnen uitbreiden om tegemoet te komen aan de vele, uitstekende inzendingen. Door interactieve, klinische abstracts aan te bieden aan een internationaal veterinair publiek, geven we klinische onderzoekers een unieke kans om hun werk te delen met een wereldwijd netwerk van collega's". De klinische abstracts vinden plaats in twee parallelle sessies.

Deze sessies zijn geschikt voor alle leden die met honden werken en meer willen leren over de laatste ontwikkelingen in klinisch onderzoek. Deelname aan het evenement is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer zo snel mogelijk je plaats. Meer informatie, inclusief het volledige programma en praktische informatie, vind je hier.

Posters en webinars beschikbaar tot 22 mei

Meer dan 40 posters werden gehost op het BSAVA Virtual Congress, dat plaatsvond van 25-27 maart 2021. Toegang tot alle wetenschappelijke inhoud, inclusief de posters, blijft beschikbaar tot 22 mei. 

Bezoek de BSAVA-website voor meer informatie over hoe je lid kunt worden van de BSAVA.