Besteed voldoende aandacht aan eigenaars van geriatrische dieren

Eigenaars van geriatrische dieren beschouwen de problemen van hun viervoeter soms als iets dat helaas bij de leeftijd hoort en zijn niet altijd op de hoogte van de oplossingen waardoor hun dier beter en langer kan leven.

Wat moet je doen?

 Actie 1

Informeer de klanten over de uitdagingen waarmee ze kunnen geconfronteerd worden bij oudere huisdieren. Beveel hen veilige, niet invasieve en betaalbare zorg aan voor veel voorkomende problemen zoals pijn en angst. Soms denken klanten dat er geen realistische oplossingen bestaan of vrezen ze te horen te krijgen dat er voor hun oud dier niets kan gedaan worden of denken ze dat het allemaal veel geld zal kosten. Deze situatie kan u veranderen door de klant opleiding en informatie te verschaffen.

Actie 2

Deel uw patiëntendatabase in volgens soort, ras en leeftijd. Op basis hiervan kan u lijsten opstellen van geriatrische patiënten en/of risicorassen. Creëer een doelgerichte communicatie voor de eigenaars van deze patiënten waarin rechtsreeks wordt gesproken over de problemen waarmee ze kunnen geconfronteerd worden. Zo zijn honden ouder dan tien jaar bijvoorbeeld gevoeliger voor cognitieve stoornissen en artrose. Voorzie een communicatie (digitaal of op papier) met informatie en raad over dit onderwerp. Veel klanten zijn niet op de hoogte van de problemen bij geriatrische gezelschapsdieren en van de oplossingen die u hen kan bieden.

Actie 3

Creëer een band met uw klanten en toon hen dat u bezorgd bent om hun oude dieren. Zorg voor speciale voorzieningen voor de geriatrische patiënten. Als u een parking heeft kan u bijvoorbeeld een speciaal voorbehouden plaats dicht bij de ingang voorzien. Op deze wijze verbetert u het comfort voor het dier en het baasje waardoor ze geneigd zullen zijn vaker op consultatie te komen.

Ter herinnering: we spreken over geriatrische patiënten bij honden ouder dan 10 jaar (afhankelijk van de grootte) en bij katten ouder dan 14 jaar. Honden ouder dan 7 (afhankelijk van de grootte) en katten ouder dan 9 jaar zijn senioren. De specifieke problemen van geriatrische patiënten omvatten vooral cognitieve stoornissen, verminderde mobiliteit, slechter zien en minder goed horen, huidaandoeningen, incontinentie, algemene verzwakking, enz…

Te onthouden

Geriatrische gezelschapsdieren vertonen niet dezelfde problemen als seniordieren en vereisen dus een specifieke benadering. Via opleiding en informatie beseft de klant dat er oplossingen bestaan ter verbetering van het welzijn, de levensduur en de levenskwaliteit van hun viervoeter.