Check je chip!

Je hebt het vast al zien voorbijkomen. De oproep om honden en katten correct te registreren en de gegevens zichtbaar te maken op de website. Want dat gaat sinds 1 mei niet meer zonder de toestemming van het baasje...

Check de chip van je kat of hond

Wanneer je als baasje je hond of kat kwijtraakt, is dat een nachtmerrie. Maar als een huisdier gechipt is, vindt het makkelijker de weg naar zjn baasje terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én het baasje deze gegevens heeft vrijgegeven. 

Dus: check de gegevens op de chip van je hond of kat of help anderen herinneren deze te checken op checkjechip.be. Zo worden eigenaar en viervoeter sneller weer herenigd.

Help anderen jouw hond / kat te helpen

Sinds 1 mei staan de gegevens van huisdiereigenaars niet meer zichtbaar op de website van de databank DogID en CatID. Dit maakt het moeilijker om baasjes te verwittigen als hun hond of kat wordt gevonden.

Het is daarom belangrijk om als baasje je gegevens openbaar te zetten én na te kijken of de gegevens nog correct zijn. Check je chip en pas aan waar nodig via www.checkjechip.be.

 

 Bron: Huisdierinfo.be, een officiële website van de Vlaamse overheid.