Cyberpesten 7: Een klant vindt dat je niet genoeg tijd hebt genomen

Een klant vindt dat je niet genoeg tijd hebt genomen voor zijn of haar dier en schrijft een negatieve recensie over je op het internet (Google, sociale netwerken, fora, enz…). Weet je niet hoe je moet reageren? Hieronder een voorbeeldantwoord.

In ons vorig artikel gaven we een voorbeeldreactie voor wanneer een cliënt ontevreden is over de zorgen die je zijn of haar dier hebt verleend. We herinnerden je aan de twee keuzes die je hebt: ofwel meteen online reageren, ofwel contact opnemen met de auteur, als die identificeerbaar is. 

We raden je aan om snel te handelen. Reactiviteit is een sleutelelement bij het behoud van je online reputatie.

Deze week gaan we na hoe je kan reageren wanneer een cliënt vindt dat je niet genoeg tijd voor zijn of haar dier hebt genomen.

Hieronder een voorbeeldantwoord.

Dag meneer/mevrouw,

Bedankt dat u de tijd hebt genomen om uw mening te geven.

We begrijpen dat de tijd die we aan een consultatie wijden voor u erg kort kan lijken en een bron van teleurstelling kan zijn. Dit is echter noodzakelijk om vertraging te beperken en de andere klanten niet te benadelen, noch de kwaliteit van de zorgen die we leveren aan te tasten.

U begrijpt wel dat we u via deze weg geen uitgebreid antwoord kunnen bieden, maar als u dat wenst, kan u telefonisch contact met ons opnemen via …. of via het e-mailadres ….. Zo kunnen we samen de punten die u aanhaalt bespreken en, indien nodig, een nieuwe afspraak regelen.


Met vriendelijke groet,
……

 

 

 

Photo : Pixabay – Robin Higgins