DGZ maakt winnaars bekend van de Bioveiligheid Award

Op donderdag 7 december heeft DGZ de Bioveiligheid Awards uitgereikt. Dit gebeurde op de stand van DGZ op Agribex, in aanwezigheid van Vlaams minister van landbouw, Joke Schauvliege. In de categorie vleeskalveren gaat Tom Van Loon met de trofee naar huis, de winnaar in de categorie vleesvee is veefokbedrijf Van Ter Bos en in de categorie melkvee sleept de familie Maes de felbegeerde Award in de wacht.

 

Op 13 januari 2017 gaf DGZ het startsein voor de Bioveiligheid Award. Met deze award wil DGZ de veehouders aanmoedigen om samen met hun bedrijfsdierenarts te werken aan een (steeds) betere bioveiligheid op hun bedrijf. Nu 11 maanden, 93 inschrijvingen, 16 geselecteerden, 9 genomineerden en bijna 8000 publieksstemmen later heeft DGZ op 7 december bekendgemaakt wie de drie eindwinnaars zijn van deze spannende wedstrijd.

  • Vleeskalverbedrijf Van Loon uit Weelde wint de award in de categorie vleeskalveren. De familie Van Loon gaat naar huis met een geldprijs van 1500 euro.
  • Het bedrijf Van Ter Bos uit Avelgem werd bekroond als beste kandidaat in de categorie vleesvee. De familie Demasure-Vercaemer die het bedrijf runt, incasseert een geldprijs van 3750 euro.
  • In de categorie melkvee heeft melkveebedrijf Maes uit Melsele de award in ontvangst genomen. Ook de familie Maes krijgt een geldprijs van 3750 euro.

Alle info over de award is beschikbaar op: mijnmaniervanwerken.be.

 

Met alle vragen over bioveiligheid kunt u terecht bij de helpdesk van DGZ (tel. 078 05 05 23 of helpdesk@dgz.be).