Ecuphar verovert de Spaanse en Zuid-Europese markt

Het Belgische bedrijf ECUPHAR neemt de veterinaire divisie van ESTEVE over. Het streeft de volgende jaren naar het leiderschap op de Europese markt op het vlak van diergeneeskunde. ECUPHAR verkrijgt door middel van deze alliantie alle activa van Esteve Veterinaire. Ook het personeel blijft deel uitmaken van de nieuwe organisatie. 

Sinds de oprichting in 2002, blijft ECUPHAR groeien, enerzijds dankzij de voortdurende vernieuwingen en ontwikkeling van eigen producten en anderzijds door acquisities of samenwerkingsverbanden met derde partijen.  Momenteel kan Ecuphar rekenen op een portfolie van meer dan 130 medicijnen, zowel voor nutsdieren als voor huisdieren. Het bereikte akkoord is perfect voor beide bedrijven.

Chris Cardon, stichter en CEO: “ECUPHAR is momenteel niet aanwezig op de Zuid-Europese markt. De overname van de diergeneeskundige divisie van ESTEVE laat ons toe om te groeien - zowel op geografisch vlak als in andere therapeutische gebieden die onze portfolie aanvullen -  en verder te ontwikkelen”.

Ook Albert Esteve, CEO van ESTEVE, bevestigt dat deze beslissing voor de veterinaire activiteit van ESTEVE de beste oplossing is vanuit alle standpunten.

ESTEVE Veterinaria (www.esteve.com), opgericht in 1963, maakt deel uit van de groep ESTEVE Chemie-Farmaceutica en is één van leiders in zijn sector in Spanje. ESTEVE heeft een omzet van 33 miljoen euro, en heeft een team van 83 mensen, waarvan 59 werkzaam in Spanje en de rest in de internationale filialen in Italië, Portugal en Duitsland.

Sinds zijn oprichting in 2002, is ECUPHAR blijven groeien, zowel op organisch vlak alsook door de aanwezigheid in België, Nederland en Duitsland, dankzij acquisities en strategische allianties. ECUPHAR heeft een team van 122 personen en een omzet van 43 miljoen euro. Door deze overname, verdubbelt ECUPHAR zijn omzet op jaarbasis tot 75 miljoen euro en vergroot het zijn aanwezigheid in de Spaanse, Italiaanse en Portugese markt.