Een marketingstrategie voor je praktijk of kliniek (4)

Een marketingstrategie voor je praktijk of kliniek? Ja, het kan, en is zelfs ten sterkste aangeraden!

Wil je meer cliënten in je praktijk?

Wil je je bestaande cliënten trouwer maken?

Wil je nieuwe cliënten aantrekken?

Als het antwoord “ja” is, dan is dit artikel voor jou! Het maakt deel uit van een reeks tips die we week na week voorzien.

Wil je eerst de voorgaande artikels lezen of je geheugen opfrissen over het thema marketing? Lees dan de vorige artikels: 

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Vraag en antwoord :

Vraag : waarom is het belangrijk om een contentstrategie te hebben voor alle informatiebronnen die je ter beschikking stelt van je cliënteel ?  

Antwoord :

Het is goed om huisdiereigenaars correct te informeren tijdens een consultatie. Hen ook voor en na de consultatie goed informeren is nog beter. Daarbij een coherente en continue communicatie inzetten, is top.

Er bestaan tegenwoordig verschillende middelen om "buiten de consultatie-uren", op afstand dus, met cliënteel te communiceren: een website, blog, Facebook, Instagram, etc… Waarom daar dan niet aan meedoen? Maar let wel op: zorg steeds voor coherentie in je communicatie! 

Je communicatie moet samenhangend zijn op vlak van toon, inhoud en frequentie. De oplossing daarvoor? Een contentstrategie opstellen die de waarde die je je cliënten biedt omhoog trekt.

Hieronder enkele details waarop je moet letten. Let op, deze lijst is niet exhaustief: 

  • Kies de inhoud van je communicatie (didactisch, praktisch, …) en de toon ervan (serieus, luchtig, familiair, open en humoristisch, …)
  • Kies je kanalen: het heeft geen zin om overal aanwezig te willen zijn als je niet de mogelijkheid hebt om regelmatig op deze media te communiceren (zie volgend punt) en kwaliteit af te leveren
  • Beslis de frequentie van je communicatie op ieder kanaal, wetende dat je hoofddoel is om kwalitatieve informatie af te leveren
  • Laat de verschillende media onderling naar mekaar verwijzen (laat bijvoorbeeld je Facebookposts linken naar je website)

 

We zien ons terug op onze website en Facebookpagina voor nog meer tips!