Een marketingstrategie voor je praktijk of kliniek? Ja, het kan, en is zelfs ten sterkste aangeraden! (3)

Wil je meer cliënten in je praktijk?
Wil je je bestaande cliënten trouwer maken?
Wil je nieuwe cliënten aantrekken?

Als het antwoord “ja” is, dan is dit artikel voor jou! Het maakt deel uit van een reeks tips die we week na week voorzien. Lees eerst dit artikel, of kies ervoor om ook het eerste artikel te herlezen. Nóg meer? Hier vind je ook ons tweede artikel. Stay tuned!

Voor een definitie van marketing, lees de volgende alinea. Weet je al wat het inhoudt? Ga dan meteen over naar onze tips. 

Marketing is veel meer dan enkel advertenties en brochures. Marketing is een compleet systeem bestaande uit een geheel van activiteiten, processen en hulpmiddelen waarmee je de behoeften en wensen van je klanten kan bepalen – of nog beter erop inspelen – om zo goed mogelijk aan die behoeften te voldoen. Aan die wensen en noden kan je voldoen door waardevolle producten en diensten af te leveren in ruil voor een honorarium.

Vraag en antwoord:

Vraag: Waarom is het zo cruciaal dat je cliëntenbestand up-to-date is? 

Antwoord:

Een geüpdatet gegevensbestand is een ware rijkdom. Het staat niet alleen toe om mails of brieven te verzenden naar de juiste adressen of te telefoneren naar het juiste nummer, maar ook je cliënten en patiënten beter te segmenteren. Segmenteren is het in groepen indelen van individuen op basis van gemeenschappelijke kenmerken. Een voorbeeld? Als de leeftijd van elk van de honden van je cliënteel gekend is, kan je bijvoorbeeld een gezondheidscampagne opmaken die perfect gericht is op de seniorhonden. 

Enkele trucjes om de kwaliteit van het gegevensbestand van je cliënten te verbeteren of te behouden:

  • Maak van elke consultatie gebruik om de basisgegevens van je cliënt na te gaan en te verbeteren of aan te vullen waar nodig 
  • Geef duidelijk aan als er dieren overleden zijn en... cliënten uiteraard ook
  • Duid een (e-mail of post)adres als onjuist aan als je melding krijgt van een niet-geleverde mail. 
 

We zien ons binnenkort op onze website of op Facebook voor meer tips!