Een marketingstrategie voor uw praktijk of kliniek

Een marketingstrategie voor uw praktijk of kliniek? Ja het is mogelijk en zelfs ten sterkste aangeraden.

Wilt u meer klanten in uw praktijk?

Wilt u uw bestaande klanten trouwer maken?

Wilt u nieuwe klanten aantrekken?

Als het antwoord “ja” is, dan is dit artikel voor u. Hieronder alvast twee tips waarover u even kan nadenken. En dit is nog maar het begin, we stellen u binnenkort nog meer ideeën voor. Stay tuned!

Om te beginnen: waarvoor staat marketing eigenlijk?

Marketing is veel meer dan enkel advertenties en brochures. Marketing is een compleet systeem bestaande uit een geheel van activiteiten, processen en hulpmiddelen waarmee u de behoeften en wensen van uw klanten kan bepalen – of nog beter erop inspelen – om zo goed mogelijk aan die behoeften te voldoen. Aan die wensen en noden kan u voldoen door waardevolle producten en diensten af te leveren in ruil voor een honorarium.

Laten we beginnen met twee tips: verzorg uw online aanwezigheid en integreer sms’en in uw communicatie.

Tip 1: Verzorg uw online aanwezigheid

Online aanwezig zijn met een aantrekkelijke, nuttige en duidelijke website is een must. Verkies kwaliteit boven kwantiteit. U hebt beter een beknopte en goed uitgewerkte site dan een doolhof dat overloopt van de informatie. Denk nu al aan alle basisinformatie die een klant nodig heeft om op uw diensten beroep te kunnen doen. Update steeds uw website wanneer er iets verandert, zoals bijv. wanneer u de openingsuren van uw praktijk wijzigt. En waarom geen module voorzien waarbij men online een afspraak kan vastleggen, wat het iedereen gemakkelijker maakt. U of uw assistent(e) wint tijd, de klant ziet onmiddellijk de verschillende mogelijkheden en kan zelf een afspraak regelen.

Meet ook de activiteit op uw site. Gebruik hiervoor bijv. Google Analytics om ondermeer het aantal bezoekers te volgen, maar ook hoe lang ze op de site blijven, wat de meest bezochte pagina’s zijn en vanop welk toestel ze het meest naar uw website surfen. Deze informatie helpt u om uw toekomstige strategie verder uit te werken.

 

Tip 2: Kies voor een sms-systeem… en maak er gebruik van

De tijd ligt al ver achter ons dat een sms nog als ongewenst of storend werd beschouwd. Communiceren via sms is snel, direct en krachtig. Het helpt niet alleen om afspraken te genereren of om producten te verkopen, maar ook om klantentrouwheid op te bouwen.

Hieronder enkele voorbeelden waarbij een sms perfect werkt:

  • Een campagne lanceren (bijv. de week van ….)
  • Een herinnering sturen (vaccinatie, …)
  • Een afspraak bevestigen
  • Uitnodigen om uw website te bezoeken
  • Klanten verwittigen

Om over na te denken…

Tot binnenkort voor meer tips