Eerste reeks tips voor een VIP-service aan het gezelschapsdierencliënteel

Gezien de concurrentie tussen dierenartsen nooit zo groot was is het essentieel u te onderscheiden door een eerste klasse service te bieden aan uw klanten. Hierdoor blijven klanten u niet enkel trouw maar zullen ze u ook aanbevelen aan vrienden en kennissen. Als u twijfelt, onthoud dan dit:


"Vertrouwen komt in stappen maar verdwijnt in galop"

Dit geldt des te meer voor het internet. Uw klanten beschikken over een uitstekend middel om uw reputatie in enkele klikken te maken of te kraken. Dit is een extra reden om uw klanten in de watten te leggen en te zorgen voor een reputatie van beton!

U stelt ongetwijfeld vast dat een deel van uw cliënteel komt en gaat. En soms gaan ze om nooit meer terug te komen zonder dat u weet waarom. U heeft immers het gevoel uw job goed te doen. U krijgt nieuwe klanten over de vloer die niet tevreden zijn over hun gebruikelijke dierenarts en ook hij/zij vraagt zich af waarom hij/zij deze mensen niet meer ziet.

Klanten vergelijken, eisen, surfen, fladderen, verdwijnen…Ze willen meer voor hun geld. Ze verwachten meer van u dan een diagnose en een behandeling. Klanten willen dat voor hen gezorgd wordt!

Geen paniek! U kan uw activiteit stabiliseren en, meer nog, ontwikkelen door uw klanten gelukkig te maken. En het goede nieuws is dat het goedkoop kan door zeer eenvoudige en goedkope maatregelen te implementeren.

"Attente service = vertrouwen en loyaliteit"

Verwen uw patiënten en betover de klanten
Bied de patiënten een snoepje of klein presentje aan.. Stuur gepersonaliseerde mailings (niet aan de eigenaar maar aan het dier zelf…). Onthoud dat gezelschapsdieren volwaardige gezinsleden zijn. De ouders-eigenaars zullen blij zijn met alle aandacht die u schenkt aan hun viervoeter-kindje.

Zorg voor het comfort van de klant in de wachtzaal
Wat snoepjes, magazines (recent en in goede staat!), een drankautomaat (uiteraard gratis), een waterfontein…Dit alles in combinatie met een delicate geur en wat lichte muziek zijn attenties die uw klanten zullen verrassen en het wachten aangenamer zullen maken.

Richt u op de kinderen
Kinderen vergezellen vaak hun ouders. Zorg voor een bijzondere attentie zodat ze zich speciaal voelen. Praat met hen en geef hen uitleg. Voorzie een speelhoek in de wachtzaal of in elk geval wat speelgoed. En waarom niet wat kleurboeken? Zorg voor hen want uiteindelijk maken ze deel uit van de volgende generatie klanten!

Zorg voor een goede opvolging
Neem na elk consult, huisbezoek of chirurgisch ingrijpen spontaan contact op met de klant om te horen hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden. Dit is ook het moment om de eigenaars te vragen of ze tevreden zijn over uw diensten en als dat inderdaad het geval is (dat zou het altijd moeten zijn!) hen te motiveren een evaluatie na te laten en commentaar te schrijven op uw Facebookpagina. U heeft nog geen Facebook? Hoog tijd om ermee aan de slag te gaan!!

Tot binnenkort voor meer tips!