Elanco introduceert de Jij en je huisdier: zorg voor elkaar fotowedstrijd

Elanco, een toonaangevende diergezondheidsbedrijf heeft recent de lancering van z’n tweede Europese fotowedstrijd bekendgemaakt. Dit jaar ligt de focus op de band tussen mens en (huis)dier. 

Er bestaat tal van wetenschappelijke onderzoek wat bewijst dat een huisdier goed voor je is - zowel mentaal als fysiek. Zo hebben huisdierbezitters een lagere bloeddruk, hartslag, triglycerides en cholesterol niveau dan niet huisdierbezitters. Deze fotowedstrijd heeft als doel te laten zien hoe een huisdier voor zijn eigenaar zorgt. 

Deelnemers – zoals dierenliefhebbers, huisdiereigenaren en (amateur) fotografen – worden uitgenodigd om foto’s te sturen van zichzelf, hun vrienden of hun familie met hun huisdier, met een nadruk te laten zien wat voor impact een huisdier op hun dagelijks leven heeft. Deelnemers kunnen hun foto’s via deze website uploaden: www.elancophotocompetition.com

Aangezien huisdieren een steeds belangrijkere plaats innemen binnen ons gezin, neemt ook de noodzaak toe hen te helpen een langer, gezonder en betere kwaliteit leven te leiden. 

Silvia Furtwängler, een befaamde hondenslee racer, maakt onderdeel uit van de jury welke de 20 beste foto’s zal selecteren. “Honden zijn een groot deel van mijn leven geworden. Toen ik begon met hondenslee races, had ik geen idee dat mens en dier zo tot elkaar groeien,” zegt Furtwängler. De geselecteerde foto’s zullen online worden gezet, waarbij iedereen kan stemmen voor zijn favoriete foto, tevens zullen deze tentoongesteld worden op een speciale tentoonstelling in Elanco’s regionale hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland in november. 

De prijswinnaar wint een prijs van 1.000 Euro – verdeeld in 500 Euro cash en 500 Euro om te doneren aan een – aan (huis)dieren gerelateerd - goed doel naar keuze. De wedstrijd zal te volgen zijn via #MeAndMyPetPic. Voor meer informatie over hoe deel te nemen, ga naar: www.elancophotocompetition.com