Elizabeth Boudreau, specialist in kanker bij honden, krijgt WSAVA Future Leader Award

De WSAVA Future Leader Award erkent het werk van een dierenarts die in de afgelopen tien jaar is afgestudeerd en een belangrijk verschil heeft gemaakt in het verbeteren van het welzijn van gezelschapsdieren, de diergeneeskunde en de samenleving in het algemeen.

Elizabeth Boudreau, assistent-professor in de neurologie van kleine dieren aan de Texas A&M University (Verenigde Staten), ontvangt de WSAVA Future Leader Award 2021 als erkenning voor haar bijdrage aan onderzoek en haar educatieve rol.

Haar onderzoek richt zich primair op de biologie van hersentumoren bij honden en, meer specifiek, op hoe genetische en immunologische kenmerken zich verhouden tot geneeswijzen. Ze voert klinische proeven met honden uit met medewerkers van het MD Anderson Cancer Center, dat immunotherapieën voor glioom onderzoekt bij honden met natuurlijke ziekten. Het doel is om een effectieve therapie voor honden en menselijke patiënten te versnellen, die commercieel en biologisch haalbaar is.

Naast haar onderzoek, krijgt ze deze prijs ook voor haar werk in het onderwijs. Ze geeft leiding aan het stageprogramma voor neurologie van de American College of Veterinary Internal Medicine (ACVIM) aan de Texas A&M University.

Professor Jonathan Levine, directeur van de klinische wetenschappen voor kleine dieren aan de Texas A&M University, die Boudreau nomineerde, vertelt: “Boudreau is een van de meest veelbelovende, beginnende klinische onderzoekers die zich bezighouden met het definiëren van glioom bij honden. Ze is ook een voornaam clinicus en onderwijzeres. Haar prestaties zijn opmerkelijk, gezien het stadium van haar carrière.

Als winnares van de prijs van toekomstig leider van het WSAVA-instituut voor 2021, zal ze een gegraveerde plaat en een WSAVA-certificaat in ontvangst nemen.

Kandidaten voor de WSAVA Future Leader Award kunnen uit elk land komen en moeten voldoen aan verschillende welomschreven criteria, zoals afgestudeerd zijn in de afgelopen 10 jaar, actief zijn in het onderwijsdomein en een sterke staat van dienst aan de gemeenschap hebben opgebouwd. 

De WSAVA vertegenwoordigt meer dan 200.000 dierenartsen wereldwijd via 113 aangesloten verenigingen en werkt aan het verbeteren van de normen voor klinische zorg voor gezelschapsdieren.

 

Bron: WSAVA