Het BSAVA-Congres van 2022 wordt hybride

Het congres van de British Small Animal Veterinary Association (BSAVA) wordt van 24-26 maart in Manchester gehouden met een programma van ruim 100 nascholingsuren, geleverd door ruim 50 sprekers van wereldklasse. Inschrijven kan vanaf nu.

Hybride en virtuele opties

Het live-evenement wordt in Manchester gehouden, met de mogelijkheid om het congres online bij te wonen via een interactief virtueel platform dat naast het live-evenement zal plaatsvinden (hybride). Je kunt dus gezellig bijpraten met je collega's en genieten van een live-evenement zonder iets te missen, dankzij de mogelijkheid om de virtuele sessies later te bekijken. Voor wie niet tot Manchester kan komen, is er de virtuele mogelijkheid.

 

Weg met lange lezingen, welkom onderdompeling

Het online evenement van vorig jaar bewees dat nascholing van topkwaliteit op een zeer interactieve en boeiende manier op afstand kan worden geleverd. Door terug te keren naar een face-to-face formaat kunnen we nog verder gaan en deelnemers een echt immersieve ervaring bieden", aldus Sarah Fitzpatrick, BSAVA Head of Partnerships & Events. 

Veel programmaonderdelen zullen door twee sprekers gepresenteerd worden, ieder met hun eigen invalshoek, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie. Met slechts 15 tot 20 minuten tijd komen de sprekers meteen ter zake, en zijn de voordrachten kort en bondig. In "A day in the life of...", een nieuw programmaonderdeel, spelen acteurs scenario’s en worden experts en het publiek uitgenodigd om de opties te bespreken voordat de acteurs de scène opnieuw spelen.  

Meet-the-speakers en gratis inlooppractica

Manchester heeft een trotse geschiedenis in de wetenschap, maar ook in politiek, muziek, kunst en sport. Het congrescentrum Manchester Central is een bekroonde locatie in het hart van de stad. Dankzij de omvang van het gebouw hebben de organisatoren het hele congres onder één dak kunnen brengen. 

Naast een bezoekje aan stands van de veterinaire industrie, kunnen deelnemers meedoen aan 15-minuten durende workshops om een techniek te perfectioneren, zoals het uitvoeren van cytologisch onderzoek, het lezen van röntgenfoto's en zelfs het uitvoeren van endoscopie. Voor het eerst zijn deze praktische sessies inbegrepen in de ticketprijs. Tijdens de pauzes is er ook de mogelijkheid om de sprekers te ontmoeten in een speciale ruimte in de tentoonstelling.

 

Praktisch

  • Inschrijven kan op www.bsavaevents.com.
  • Vroegboekkorting-tarieven gelden tot en met 17 februari. De tarieven voor alleen virtuele deelname bedragen £ 203 excl. btw en hybride tarieven (in persoon en virtueel) bedragen £ 405 + btw voor BSAVA*- en FECAVA**-leden. Ook voor dierenartsassistenten en studenten gelden gereduceerde tarieven. 
  • Alle deelnemers hebben na het congres 60 dagen toegang tot alle virtuele en on-demand content. Accreditatie werd aangevraagd bij Registry of Approved Continuing Education (RACE), de New Zealand Veterinary Association (NZVA) en de Gesellschaft Schweizer Tierärztinnen und Tierärzte (GST).