Hybride congres BSAVA 2022: het is nog niet voorbij!

Het hybride BSAVA congres van 2022 is alweer achter de rug – maar het is nog niet voorbij! Mocht je het gemist hebben of speciale momenten willen herbeleven, meld je dan nu aan voor ons on-demand aanbod met een breed scala aan live sessie-opnames, nieuws van de industriële partners en tutorials ter verhoging van eigen welzijn. Het congresplatform is open tot 27 mei: log nu in of bestel je on-demand ticket voor vele uren nascholing.

Primeurs in Manchester

Tijdens zijn welkomstwoord in Manchester zei BSAVA-voorzitter Sheldon Middleton: "Het congres van dit jaar vertegenwoordigt meerdere primeurs voor BSAVA. Het is niet alleen voor ons het eerste hybride evenement, maar ook voor de Britse veterinaire beroepsgroep als geheel, én het is de eerste keer dat het congres in Manchester wordt gehouden." Hij voegde eraan toe:"Het is fantastisch om terug te zijn en elkaar na de COVID-pauze weer te kunnen ontmoeten. Wel is het schrijnend om naar een congres te komen terwijl anderen op de vlucht zijn uit Oekraïne en andere oorlogsgebieden. Vrijheid en keuze worden gemakkelijk als vanzelfsprekend beschouwd en conflicten zoals deze zijn sterke herinneringen aan ons voorrecht.”

Ruim 3,500 dierenartsen meldden zich dit jaar aan voor het congres (waaronder 420 buitenlanders) met bijna 2,600 deelnemers die naar Manchester kwamen en ruim 950 online deelnemers, waardoor het een echt hybride evenement werd. 

Programmahoogtepunten

Er was een rijke keuze aan voordrachten van vele ervaren dierenartsen, assistenten en praktijkmanagers, waarvan de meeste nog steeds online beschikbaar zijn, waaronder:

  • Gelijkheid en diversiteit op de veterinaire werkplek, met een breed scala aan sprekers, waaronder Amanda Boag, Angharad Belcher en Liz Barton
  • Management, geldzaken en hoe de 'eerste lijn'-receptie te versterken, met Ernie Ward, Brian Faulkner en Alison Lambert
  • Exoten – de niet langer zo "exotische" knaagdieren, kameleons en kanaries – met lezingen van Sonya Miles, Elisabetta Mancinelli en Tariq Abou-Zahr
  • De sessie ‘op de grens van geneeskunde en gedrag’ ging over de impact van stress en dieet, met sprekers als Sarah Heath, Marge Chandler en Michelle Moran
  • Pijnbestrijding en anaesthetische complicaties, met Carl Bradbrook en Jo Michou
  • Keynote voordracht over paroxysmale dyskinesie, met Bourgelat-prijswinnaar en veterinair neuroloog Laurent Garosi
  • Niet te missen: de inspirerende voordracht van blinde reiziger en avonturier Amar Latif

Deze en meer dan 100 andere opnames zijn online beschikbaar – evenals vele klinische abstracts en posters.

Meer dan 110 voordrachten voor slechts £ 223 excl. btw

Heb je het live congres gemist? Je kan je nog steeds inschrijven voor toegang tot opname's van ruim 80 sessies, klinische abstracts en 30 on-demand voordrachten, maar ook voor het laatste nieuws, producten en diensten van toonaangevende leveranciers uit de industrie. Hoewel de stands op de virtuele tentoonstelling niet meer bemand zullen zijn, kan je ze toch per e-mail bereiken. En vergeet niet de Wellbeing stand te bezoeken, met yoga, en cursussen taartbakken en bloemschikken.

Alle wetenschappelijke inhoud en de virtuele tentoonstellingsruimte blijven tot 27 mei 2022 toegankelijk voor nieuwe en bestaande deelnemers. Voor aanmeldingen voor de online-toegang geldt een gereduceerd congrestarief van £ 223 excl. BTW voor BSAVA* en FECAVA** leden en £ 249 excl. BTW voor niet-leden, met kortingen voor assistenten, studenten, WSAVA-leden en niet-klinisch praktijkpersoneel. Het BSAVA 2022 congres is geaccrediteerd door RACE, Nieuw-Zeeland (NZVA) en Zwitserland (SVK/ASMPA). Zie de website voor de details.