Keizersnede bij Kinyongia fischeri

K. fischeri zijn middelgrote kameleons, de mannetjes worden tot 40 cm groot, de vrouwtjes tot 30 cm groot. Ze leven aan de randen van bossen en in tuinen in Tanzania tot op 1700 m hoogte

Ze kunnen gehouden worden in een goed geventileerd terrarium met een relatieve vochtigheid van 50 tot 70% overdag en iets hoger ’s nachts met een temperatuur tussen de 22 en 30°C.   

Een vrouwtje is 7 tot 10 dagen paarbereid en dit is te zien aan de fel groene kleuren en de gele kop die ze tijdens die dagen heeft. Een vrouwtje dat niet paarbereid is, kleurt donker. De draagtijd is 47 tot 55 dagen. Aan het einde van de draagperiode zijn de eieren zichtbaar door de buikwand. Enkele dagen voor de eileg, doet ze proefgravingen. Het definitieve nest is 15 tot 20 cm diep en hierin worden 10 tot 21 eieren gelegd. De eieren zijn gemiddeld 8 à 12 mm groot. De incubatie van de eieren gebeurt best in vochtige vermiculiet. De eerste zes maanden is een temperatuur van 22°C overdag en 17°C ’s nachts nodig, nadien een constante temperatuur van 25°C. Het uitkippen vindt meestal tussen de 307 en 315 dagen na de start van de incubatie plaats.