Mentaal of (fy)ziek? Tiny De Keuster legt uit

De VDG (Vereniging voor DierGedragsprofessionals) nodigt je uit om deel te nemen aan een online lezing door dr. Tiny De Keuster: een leidraad voor de (h)erkenning van chronische pijn, gevolgd door praktijkcases, geïllustreerd met video’s en behandelplannen.

Honden die worden aangeboden met klachten zoals pica, nachtelijk vocaliseren, niet alleen kunnen zijn of grommen bij aanraking. Het lijken pure gedragsklachten, zeker als er op klinisch onderzoek geen pijn uit te lokken is. Of bijvoorbeeld katten die worden aangeboden met nachtelijke onrust, in de zetel plassen of in hun eigen staart bijten.

Is dit dan sociale stress, verveling of te weinig verrijking? Deze cases kunnen een valkuil zijn. Onderzoek toont aan dat een aantal van deze cases verband houden met een medische aandoening die zich uit in gedragsklachten. 

Praktisch

Over de VDG

De VDG, Vereniging voor DierGedragsprofessionals, brengt diergedragsprofessionals in België samen en verdeelt hen onder in drie beroepsgroepen (gedragsdierenartsen, diergedragstherapeuten en diergedragscoaches). Deze professionals zijn actief en werken complementair samen, wat zorgt voor een sterk front om het welzijn van dieren te verbeteren en eigenaars te helpen met het verkrijgen van inzichten in het gedrag van zijn of haar huisdier. 

Voor meer evenementen, ga naar onze kalender.