MSD Animal Health breidt aanbod intelligente producten uit

MSD kondigt de uitbreiding van zijn activiteiten aan door de overname van twee geavanceerde technologiebedrijven: Allflex Livestock Intelligence en Sure PetCare. Deze maken nu integraal deel uit van MSD Animal Health en horen onder de MSD Animal Health Intelligence-afdeling.

Hun brede gamma aan vaccins, diergeneesmiddelen en diensten wordt nu dus aangevuld met slimme oplossingen gericht op identificatie, traceerbaarheid en monitoring van dieren.

Over Sure Petcare 

Sure Petcare is opgericht vanuit de overtuiging dat technologie het leven van huisdieren en hun baasjes kan verbeteren. Het bedrijf ontwikkelt revolutionaire producten die letterlijk 'verbinden' en te allen tijde informatie geven over de gezondheid en het gedrag van huisdieren.

In dit artikel lees je meer over de producten van Sure Petcare.

Over Allflex Livestock Intelligence

Allflex Livestock Intelligence heeft een portfolio van slimme producten op basis van digitale data verzameld door en voor veehouders.

Het gaat om identificatie-, monitoring- en traceertechnologieën, zoals een halsbandsensor en oorbellen die realtime informatie geven over bijvoorbeeld activiteit, herkauwen, of het dier eet of slaapt en over normaal vs. abnormaal gedrag.

Zo kunnen kwekers relevante informatie verzamelen over vruchtbaarheid, ziekte, hittestress en voeding van hun vee, zowel op individueel level als op groepsniveau. Hierdoor kunnen ze de gezondheid van hun vee optimaliseren, wat zich vertaalt in een beter dierenwelzijn en diergezondheid. Meer informatie vind je hier.