Nieuwe opleiding in ECG en ritmologie

Binnenkort start de Faculteit Diergeneeskunde van Alfort (Frankrijk) met een volledig nieuwe opleiding in ECG en ritmologie op ieders niveau.

Deze training bestaat uit 6 sessies, waarvan de eerste op 24 februari doorgaat. Dr. Roberto Santilli (DECVIM-CA Cardiologie, Milaan, Italië), pionier in de ablatie van tachyaritmieën door radiofrequentie bij honden, spreekt gedurende 3 uur over elektrische anatomie en elektrofysiologie en over de juiste uitvoering en interpretatie van het 'elektrocardiogram'.
 
Elke sessie omvat een praktische workshop in de namiddag. Je krijgt de gelegenheid om te oefenen, vragen te stellen of klinische casussen te delen.
 
Aan de training zullen andere internationaal gerenommeerde veterinaire cardiologen deelnemen, zoals Sydney Moise en Romain Pariaut (DACVIM-CA Cardiology, Cornell University, New York). De meer gebruikelijke aspecten van een ECG, niet alleen die met betrekking tot cardiologie maar ook met betrekking tot anesthesie, noodsituaties, stofwisselingsstoornissen, NGD, enz... komen aan bod.
 
Dierenartsen van alle niveaus zijn welkom. Je kan de sessies kiezen die je interesseren, of je inschrijven voor de cursus van begin tot einde (6 sessies). Voor beginnende dierenartsen geldt een extra voordelige prijs.
 

Alle info