Officiële bevestiging: Dopharma neemt Coophavet over, de voormalige Boehringer Ingelheim site in Saint Herblon (Frankrijk)

De voorlopige overeenkomst die in oktober 2018 tot stand kwam, wordt vandaag officieel bevestigd: Dopharma neemt Coophavet over, de voormalige Boehringer Ingelheim site gelegen in Saint Herblon, Frankrijk. Dit onafhankelijk Nederlands familiebedrijf ontwikkelt, produceert en verdeelt diergeneeskundige producten die voor 100% op vee gericht zijn.

De overdracht is onderdeel van de nieuwe, strategische focus van Boehringer Ingelheim Animal Health, een focus die zich op geavanceerde, preventieve dierengezondheidszorg richt. In Saint-Herblon worden voornamelijke generieke geneesmiddelen en antibiotica voor vee geproduceerd, onder het label van Coophavet. 

Voor Dopharma, die een groeiende speler is op de markt en al in meer dan 50 landen verdeeld wordt, is deze overname een aanzienlijke aanvulling voor hun Europese productiesites.

Boehringer Ingelheim kwam met het initiatief voor de samenwerking, opdat een duurzame toekomst voor de Franse vestiging en de werknemers ter plaatse geboden kon worden. Door hun aanwezigheid in Frankrijk in combinatie met hun portfolio, hoopt Dopharma inderdaad om de vestiging te doen groeien, net als de acitiviteiten van Coophavet en diens internationale aanwezigheid. 

Boehringer Ingelheim en Dopharma zullen de komende jaren overigens blijven samenwerken om gespecialiseerde producten op de markt te kunnen brengen.