“Op drie dagen tijd werkten 183 van onze 200 medewerkers van thuis uit!”

Door de lockdown hebben heel wat bedrijven hun organisatie moeten aanpassen, en dit op korte tijd. La Compagnie des Animaux, Franse specialist in de dierengezondheidsverzekering voor honden en katten en sinds 2015 actief in België met zijn merk Santevet (marktleider met 100% dierenarts-DNA), is erin geslaagd om op 3 dagen tijd thuiswerk te organiseren voor bijna al zijn medewerkers.

“Onze informatici hebben het hele weekend gewerkt, dag en nacht, zodat de telefoonlijnen van onze commerciële medewerkers konden doorgeschakeld worden en alle thuiscomputers in verbinding stonden met de interne server. Dankzij hen was er op dinsdagochtend niemand meer op de werkvloer. Iedereen was aan de slag via thuiswerk!", vertelt Jérôme Salord, directeur van La Compagnie des Animaux, trots. 

La Compagnie des Animaux zal de financiële impact vooral voelen door het lagere aantal nieuwe contracten voor de periode half maart-eind april. Een aantal personeelsleden van de klantendienst en de commerciële dienst zullen op tijdelijke werkloosheid overgeschakeld worden in de loop van april.

“Op gebied van managementsbeleid verwacht ik een aantal wijzigingen na afloop van deze crisis. Sinds de opstart in 2003 heb ik een bepaalde manier van werken opgezet, waardoor kleine groepen zeer autonoom aan de slag zijn, met managers per kleine groep. Opdat de medewerkers zich goed zouden voelen op de werkvloer, mogen ze hun hond mee naar het werk brengen. Iedere nieuwe medewerker krijgt ook een opleiding via ons intern opleidingscentrum, de RC Academy (academie klantendienst)”, voegt Jérôme Salord toe. 

Hij bekent ons ook dat het niet het streefdoel is om een bedrijf te hebben dat 100% digitaal werkt. “Misschien dat mijn opvolgers hier meer voor zullen kiezen. Ik voel hier minder voor, omdat ons bedrijf dicht bij de mensen wil blijven: zoveel mogelijk mensen toegang geven tot de beste veterinaire zorg”.