Protect Our Future Too

Met de slogan Protect Our Future Too lanceert MSD Animal Health een campagne om diereneigenaren bewust te maken van de gezondheidsrisico’s voor de huisdieren ten gevolge van de stijgende temperaturen. De gevolgen zijn zo groot dat 21 vooraanstaande experten op het gebied van diergezondheid, afkomstig uit 10 verschillende Europese landen zich hebben verenigd in een panel.

De opwarming van de aarde is niet alleen een menselijk probleem. Ook dieren worden blootgesteld aan steeds meer extreme omstandigheden en zijn hier op dit ogenblik niet op voorzien. Wij moeten hen hierbij helpen, niet alleen in de zomer. Warmere en langere zomers zorgen ervoor dat er meer parasieten zijn, zoals muggen, vlooien en teken. Daardoor worden huisdieren er ook langer aan blootgesteld.

Tijdens het panel hebben de experten de resultaten van het warmere weer in Europa op de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren besproken door vier aandachtspunten scherp te stellen: parasieten, ziekten, gedrag en One Health, de onderlinge connectie tussen mensen, dieren, planten en leefomgeving.


Er is rond deze problematiek al heel wat onderzoek gebeurd. De campagne Protect Our Future Too wordt groot aangepakt en loopt in meer dan dertig landen wereldwijd.

Voor meer informatie over het initiatief: www.protectourfuturetoo.com of contacteer MSD via www.msd-animal-health.be.