Schrijf je nu in voor het online 10e EEHNC!

Door de nog onstabiele Covid-19 situatie is een live editie van het 10e European Equine Health & Nutrition Congress (EEHNC) helaas niet mogelijk. In plaats daarvan organiseert het EEHNC de eerste virtuele editie op 25-26 maart 2021. Na deze eerste sessies volgen ook nog “follow-up webinar sessies” in de loop van 2021 en 2022. Het overkoepelende thema voor het 10e EEHNC en de daaropvolgende webinarsessies is “Fiber first”. 

Programma

Op 25 en 26 maart 2021 zijn in de namiddag (CET) webinarsessies gepland, opgevolgd door drie extra online webinars in 2021 en 2022

  • De eerste webinarsessie (25 maart 2021) behandelt vragen als 
    • "Hoeveel ruwvoer heeft een paard nodig?"
    • "Kunnen we paarden alleen ruwvoeder voeren zonder enige vorm van suppletie?"
    • Welke invloed heeft de bodem op het nutriëntgehalte van het gras?“
    • "Hoe kunnen we de weidegang van paarden en pony’s beter managen?”. 
  • De tweede sessie (26 maart 2021) behandelt verschillende (diagnostische) systemen die worden toegepast voor parasietbestrijding en de relatie tussen parasietenbestrijding en weidebeheer. Deze sessie heeft een sterk veterinair profiel. Tijdens de paneldiscussie mogen we ons verwachten aan vragen zoals "Zijn er voedingsstrategieën voor de bestrijding van parasieten?". Zowel voedingsdeskundigen als parasitologen zullen betrokken bij deze sessie betrokken zijn. Gerenommeerde experts in hun vakgebied hebben hun aanwezigheid als spreker bevestigd: Pat Harris, Myriam Hesta, Annette Longland, Edwin Claerebout, Aránzazu Meana Manes, Deborah van Doorn en diverse andere experts. 
  • Tijdens de follow-up webinars komen de volgende onderwerpen aan bod: 
    • Sessie 1 (30 september 2021): Schimmels, mycotoxines en Atypische Myopathie - Dominique Votion en Cecilia Müller
    • Sessie 2 (24 maart 2022): Vezelinname, fermentatie en gebitsconditie - Marcus Clauss & Lieven Vlaminck 
    • Sessie 3 (29 september 2022): Equine maagzweersyndroom & voedingsmanagement - Frank Andrews 

Praktisch

Het programma is inmiddels ook beschikbaar op de congreswebsite en ook de inschrijving is geopend.

Het is mogelijk om voor elk van de dagen afzonderlijk in te schrijven of voor alle sessies gecombineerd, dit laatste in combinatie met een sterke korting.

Blijf op de hoogte van de laatste inzichten over de gezondheid en voeding van paarden en mis deze bijeenkomst van de internationale gemeenschap van voedingsdeskundigen, dierenartsen en onderzoekers niet!