Slechte recensies op internet of erger nog, cyberpesten: deel 2

Wat heb jij al gedaan om je e-reputatie te bewaken1?

Negatieve recensies op internet, onnodig om hierbij een kanttekening te maken. Iedereen kent het en geef toe, erg plezierig is het niet. Maar wanneer de situatie verergert en het in cyberpesten omslaat, kunnen de gevolgen nog een stuk erger zijn. Je e-reputatie bewaken is dus een absolute prioriteit. Ontdek in dit tweede artikel de basisregels voor het beheer van je online reputatie. 

Heb je ons eerste artikel gemist en wil je graag meer weten over cyberpesten en enkele simpele manieren ontdekken om je e-reputatie te bewaren? Lees dan hier ons vorige artikel

Bovenop de simpele technieken die we voorstelden in ons vorige artikel, bestaat er nog een andere manier om je e-reputatie te bewaken: het aangaan van een verzekering. Bepaalde "beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen" dekken namelijk je e-reputatie, op automatische wijze of als optie. Deze verzekeringen bieden je de diensten van gespecialiseerde agentschappen aan die aan zoekwerk, monitoring en, indien nodig, opschoning van je e-reputatie doen.

e-reputatie : beeld, reputatie van een persoon of van een organisatie op internet

Foto: Pixabay – Pete Linforth