Steeds meer dierenartsen nemen deel aan de 'Maand van de Parasiet'

Een groeiend aantal dierenartsenpraktijken uit zowel Nederland en België neemt in 2019 deel aan de jaarlijkse Maand van de Parasiet. Deze campagne is een initiatief van ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites), dat bijdraagt aan preventieve gezondheidszorg bij huisdieren.

Door middel van jaarlijkse voorlichtingscampagnes wordt er informatie verspreid over gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn voor zowel dier als eigenaar. Er heerst nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang en de mogelijkheden van parasietenbestrijding, reden temeer om wetenschappelijke en onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp te blijven geven.

April: Maand van de Parasiet in de praktijk

De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om eigenaren, verzorgers, therapeuten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasietenpreventie bij gezelschapsdieren. Een promotiepakket met posters, flyers, sticker voor op de deur en een ontwormingsdiagram werd samengesteld.

Op de website van de Europese ESCCAP is een overzicht te vinden van praktijken die conform de Europese ESCCAP richtlijnen werken, waardoor eigenaren inzicht krijgen in welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding. Ook uw praktijk aanmelden kan op bovenstaande link.