Storytelling: laatste onderdeel

Het laatste onderdeel en tevens de laatste truc van storytelling: een nieuwe onfeilbare techniek om je boodschap beter over te brengen en vooral… om hem niet te laten vergeten!

Storytelling– of communiceren in verhaalstijl – is het vertellen van een verhaal met als doel je boodschap beter over te brengen en daarbij gemakkelijker te overtuigen. 

In onze twee vorige artikels, kon je simpele technieken ontdekken die toelaten om beter te communiceren en dan vooral om ervoor te zorgen dat je luisteraar je boodschap niet vergeet: hoe structureer je je verhaal en hoe voeg je er lijsten van drie in toe. 

Heb je deze info gemist? Je kan hem hier herlezen.

Nu is het tijd om de derde en laatste truc voor te stellen: de techniek van het herhalen.

Wat is de techniek van herhaling?

Heel simpel: het gaat erom dat je een bepaald element benadrukt om het effect ervan te vergroten.

Wat geeft dat in de praktijk?

Laten we het even toepassen op het verhaal van Django, de hond met artrose die je met succes hebt behandeld, en ons verhaal verbeteren door er de volgende herhaling in te zetten: "een lijdensweg, ja, een vreselijke lijdensweg, een echte foltering…". Aan het eind van de tekst, behouden we tevens onze lijst van die: «Hij vertrekt met plezier op wandeling, beklimt trappen en kruipt helemaal uit zichzelf in de auto. »

Dat geeft het volgende:

“Django, een Duitse herder van 10 jaar, leed zozeer onder arthrose dat iedere wandeling in de buurt, hoe kort ook, een lijdensweg geworden was, ja, een vreselijke lijdensweg, een echte foltering. Hij had zoveel pijn dat zijn eigenaar Marcel hem inde auto moest dragen om met hem naar de kliniek te kunnen gaan. Dankzij een dagelijkse behandeling met ontstekingsremmers en een wekelijkse sessie hydrotherapie, voelt Django zich als herboren. Hij vertrekt met plezier op wandeling, beklimt trappen en kruipt helemaal uit zichzelf in de auto. » 

Naar jullie toetsenbord om het zelf uit te proberen!

 

Credits foto: Silviarita - Pixabay