Sure Petcare lanceert FELAQUA® CONNECT om drinkgedrag te monitoren

Sure Petcare, de specialist in huisdierentechnologie, kondigt de lancering van FELAQUA® CONNECT aan. Het gaat om een uniek systeem voor waterdistributie en monitoring van het drinkgedrag van de kat, ontworpen in samenwerking met gedragsdierenartsen Dr Jon Bowen en Dr Jaume Fatjó.

Dankzij de elektronische chip is elke kat geregistreerd op FELAQUA® CONNECT, die verbinding maakt met de Sure Petcare-app via de Hub. Daardoor kan deze het gedrag van geregistreerde katten registreren, zoals welke kat op welk tijdstip heeft gedronken en hoeveel. Het biedt ook dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten over de consumptiegewoonten van het dier. Met deze informatie kunnen eigenaren gemakkelijker veranderingen in het drinkgedrag van hun kat opsporen. De SURE PETCARE™ -app stuurt ook meldingen wanneer het waterpeil in de tank laag is, of wanneer het tijd is om dit te veranderen.

FELAQUA® CONNECT is speciaal voor katten ontworpen. De grote, ondiepe kom presenteert het water op een aantrekkelijkere manier doordat het een plas water imiteert. De kat kan gemakkelijker uit deze kom drinken dan uit een traditionele kom en het waterafstotende materiaal van de kom zorgt ervoor dat het water reflecterend en glanzend wordt en dus beter zichtbaar voor katten.

Het hermetisch afgesloten reservoir houdt het water koel en geeft dankzij de zwaartekracht water af als dat nodig is. Het apparaat werkt op batterijen, dus het hoeft niet op een stroombron te worden aangesloten om te werken. Het kan dus in elke kamer van het huis worden geplaatst, om zo goed mogelijk aan de behoeften van de kat te voldoen.

Dr. Bowen aan het woord: “FELAQUA® CONNECT biedt inzicht in de gezondheid van je kat en bevestigt opnieuw het belang van hydratatie als een belangrijke indicator voor de gezondheid. Een verandering in de wateropname is de meest zorgwekkende gezondheidsindicator bij katten van middelbare en oudere leeftijd. Schommelingen in de wateropname kunnen een teken zijn van ziekten zoals diabetes of nierziekte, en hoe eerder we ingrijpen, hoe beter. Een goede hydratatie is dus essentieel om de gezondheid van een kat te behouden.

FELAQUA® CONNECT is beschikbaar op de website van Sure Petcare. De Hub kan afzonderlijk worden gekocht op de Sure Petcare-website.