Topscore voor Kärchers professionele stoomreinigers

Mooi nieuws voor Kärcher: een onafhankelijk laboratorium bevestigt dat hun professionele stoomreinigers bij correct gebruik tot 99,999% van het coronavirus en bacteriën doden. Ook zonder chemische middelen kan er dus prima hygiënisch gereinigd worden. 

Bewezen doeltreffendheid

Een hygiënische reiniging is meer dan ooit cruciaal. Sommige virussen blijven erg lang besmettelijk op harde oppervlakken zoals metaal, steen, hout, plastic, ...  Daarom liet Kärcher in het voorjaar van 2020 zijn stoomreinigers met succes testen en certificeren op hun doeltreffendheid in de strijd tegen omhulde virussen. Conclusie? Bij correct gebruik elimineren deze apparaten 99,999% van alle omhulde virussen, zoals corona-, HI- en influenzavirussen, én tot 99,99% van alle naakte virussen, zoals rota-, adeno- en norovirussen. Bovendien leveren de stoomreinigers van Kärcher niet alleen in coronatijden een waardevolle bijdrage aan de algemene hygiëne. Wachtkamers, praktijk- en behandelruimtes, ziekenhuiskamers, sanitaire ruimtes, … de volledige zorgsector kan rekenen op de desinfecterende werking van deze professionele apparaten.

De professionele stoomreinigers van Kärcher werken puur op elektriciteit en water - chemische reinigingsmiddelen blijven hier netjes in de kast opgeborgen. Dit betekent dat deze apparaten de ideale ecologische oplossing vormen voor wie de strijd wil aangaan met bacteriën en virussen. Het gebruik van stoomreinigers is volkomen veilig en brengt geen schade toe aan de luchtwegen van de gebruikers of aan het binnenklimaat. Daarbovenop worden mogelijke allergische reacties en beschadigingen van het materiaaloppervlak door restjes reinigingsmiddel vermeden.

Belangrijke opmerking: om virussen effectief te bestrijden, moet het mondstuk van het toestel over het oppervlak worden geleid. Grove vervuiling moet eerst worden verwijderd én de juiste reinigingssnelheid (30 centimeter per seconde) bij een maximaal stoomniveau is cruciaal.

Om meer over de Kärcher stoomreinigers te weten te komen, klik hier