Toxische voedingsmiddelen met Kerstmis

Zoals elk jaar met de feestperiode, riskeren eigenaars het leven van hun huisdieren, zonder het het te weten, door hen toxische voedingsmiddelen te geven.

Heel wat diereneigenaars brengen het leven van hun dieren in gevaar tijdens de feestperiode door hen voeding te geven die dodelijke gevolgen kan hebben.

Vleesvulsel (farce), taart en chocolade zijn maar enkele producten die nefast kunnen zijn wanneer huisdieren ze opeten.

Gevaar!

Volgens een studie in Groot-Brittannië, uitgevoerd door Direct Line Pet Insurance, laat meer dan een kwart (28%) van de diereneigenaars hun hond of kat voeding eten die uien kan bvatten - zoals vleesvulsel in de Kerstkalkoen - wat kan leiden tot braken, diarree of schade aan de rode bloedlichaampjes.

In totaal verklaart 1 eigenaar op de tien dat hij zijn dieren chocolade laat eten, terwijl 1 op de zes botresten van vlees geeft - ongeacht de waarschuwingen van dierenartsen omtrent de gevaren van gekookte botten voor honden of katten.

Bovendien geeft 1 man op de acht ondervraagden toe dat hij alcohol zou geven aan zijn hond of kat met Kerstmis, tegenover 1% bij de vrouwen.

Opgelet!

Ook al is het begrijpelijk dat eigenaars hun huisdieren ook eens speciaal willen behandelen tijdens de feestdagen, toch ligt het grootste gevaar erin dat men de dieren wil voederen met voedingsmiddelen voor de mens.

Opdat de feestdagen in alle veiligheid kunnen verlopen voor de huisdieren, is het dus belangrijk dat de eigenaars goed en correct geïnformeerd worden over wat hun huisdieren op een veilige manier mogen eten en dat dus bijvooorbeelde gekookte botten, chocolade, gedroogd fruit, uien en alcohol fataal kunnen zijn voor hen.

Bron: Vet Times 20/12/2017