Tweede reeks tips voor een VIP-service aan het gezelschapsdierencliënteel

Zoals reeds gemeld in ons vorige artikel was de concurrentie tussen dierenartsen nooit zo groot. De klanten zijn niet alleen meer geïnformeerd en veeleisender maar ook wispelturig. Bied hen een eersteklas service en maak het verschil. Klantenloyaliteit opbouwen en aanbevolen worden is onze leuze!

Dankzij deze 4 nieuwe tips zullen uw klanten terugkomen en over u praten. Twijfelt u nog? Probeer het en u zal zien. Herlees ook het voorgaande artikel waarin we ook al 4 tips gaven om een VIP service te bieden aan uw klanten.

Let op de wachttijden voor de klant
Klanten willen gerust enkele minuten wachten, vooral als u iets voorziet om hen af te leiden of iets te laten bijleren: wat tijdschriften (recent en in goede staat), informatiebrochures (eveneens recent en in goede staat) of een video.

Het is altijd mogelijk dat er een noodgeval is of iets onvoorziens optreedt of dat een raadpleging uitloopt. Het is belangrijk om de wachttijden onder controle te houden en de klant te informeren in geval van vertraging. Stel u in hun plaats: er is niets lastiger dan lange minuten te moeten wachten zonder dat u enig idee heeft over de resterende wachttijd.

Trek nieuwe klanten aan door topprestaties
Zoals we reeds meldden in het voorgaande artikel zal u door een topservice niet enkel een trouw cliënteel opbouwen maar ook nieuwe klanten aantrekken. Een tevreden klant praat over u met familie, vrienden, buren en collega’s. Nieuwe klanten zijn cruciaal voor de groei van uw praktijk. Denk aan de sociale netwerken: uw klanten beschikken over een te duchten instrument om uw reputatie te maken of te kraken met enkele muiskliks. Een reden te meer om ze in de watten te leggen en te zorgen dat u een reputatie van beton heeft.

Besteed speciale aandacht aan nieuwe klanten. Toon hen uw engagement om hun dier te verzorgen en ze zullen u belonen door bij u terug te komen. Neem de tijd om te praten met hen over henzelf en hun huisdier. Interesse tonen is scoren!

Nieuwe klant = volledig patiëntendossier en uitleg
Neem voldoende tijd om een patiëntendossier op te stellen. Verschaf uitleg of, beter nog, documentatie over uw praktijk. Heeft u een website en een Facebookpagina (up-to-date uiteraard…)? Neem foto’s van hun dier en zet ze online. Spoor eigenaars aan om uw website of Facebookpagina te bezoeken en een commentaar te geven. Stuur hen de foto’s op via e-mail met een woord van dank. Ze zijn er dol op!

Vraag aan nieuwe klanten hoe ze u gevonden hebben
Vraag (uiteraard diplomatisch) nieuwe klanten hoe ze je vonden en noteer het in uw informaticasysteem. Zo kan u statistieken opstellen en zorgen voor een meer gerichte communicatie.

Vindt u dit artikel leuk? Like het op onze Facebookpagina en geef een commentaar!