­­­­­Vacature Dierenartsassistent(e)

Dierenartsenpraktijk Vetrident is een praktijk die zich uitsluitend richt op kwalitatieve gebitsverzorging en tandheelkunde bij paarden. Voor een zwangerschapsvervanging is DAP Vetrident op zoek naar een enthousiaste en flexibele assistent(e). De startdatum van het contract valt op 1 juli 2023 en heeft een looptijd van 6 maanden met kans tot het uitgroeien naar een contract van onbepaalde duur voor onze snel groeiende praktijk. Het betreft in principe een voltijdscontract, maar het exacte aantal uren en de startdatum kunnen in onderling overleg bepaald worden. 


Over ons: 

Dierenartsenpraktijk Vetrident werd in 2011 opgericht door dierenarts Stijn Teysen. Net 10 jaar later opende Dierenartsenpraktijk Vetrident een nieuwe praktijklocatie volledig gericht op het behandelen van tandproblemen bij paarden, uniek in België en de zich omringende landen. De praktijk bevindt zich in een zeer rustige, groene omgeving en we doen er alles aan om het bezoek voor zowel het paard als de eigenaar zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hoogkwalitatieve tandheelkunde en paardenwelzijn staan centraal in onze praktijk. Daarnaast beschikken we eveneens over een volledig mobiele praktijk, waardoor ook een deel van de behandelingen op stal uitgevoerd kunnen worden. De werkregio is hoofdzakelijk Vlaams- en Waals-Brabant, Oost- en West Vlaanderen en Antwerpen.  We werken momenteel met 2 deeltijdse assistenten en een office manager. 


Jobomschrijving: 

DAP Vetrident is op zoek naar een assistent(e) die zowel administratieve taken voor zich neemt, maar eveneens mee helpt bij het uitvoerende werk bij de paarden. Dit zowel voor patiënten in onze praktijk als ook op locatie.

Van de toekomstige assistent(e) wordt onder andere verwacht:

 • Helpen bij de voorbereiding van de behandelingen
 • Hanteren van paarden
 • Assisteren tijdens behandelingen
 • Administratief werk zoals het opmaken en verzenden van verslagen en facturen, inventariseren van beeldmateriaal, bestellingen en stockbeheer,…
 • Onderhoud van het materiaal, de praktijk en de stallen
 • Contact met klanten rechtstreeks in de praktijk of op locatie alsook telefonisch

Vereisten:

 • Een goede feeling voor paarden is essentieel; paardenwelzijn en een rustige omgang met paarden staan centraal.  
 • Ervaring in de paardenwereld. Vetrident heeft klanten in alle disciplines van de paardensport; van hobbypaarden tot topsportpaarden.
 • Flexibiliteit bij de indeling van werkschema’s en uurroosters is een must.Vetrident probeert de balans te vinden tussen zorgverlening aan patiënten en werkbaar werk maar dat is geen evidentie in deze branche. Er zijn geen nachtdiensten. Weekend werk is beperkt tot 1 zaterdag op 2. Daartegenover staat voldoende vakantie en een vaste vrije weekdag.  
 • Klantvriendelijkheid, stiptheid en zelfstandigheid zijn belangrijke eigenschappen. Daarnaast wordt van de toekomstige werknemer de nodige discretie verwacht. - Een goede communicatie met als grootste troef het goed kunnen spreken en schrijven in het Nederlands. Kennis van Engels en/of Frans zijn pluspunten.
 • Handigheid met computers en IT-toepassingen zijn troeven. DAP Vetrident werkt met verschillende softwaretoepassingen. Verslaggeving en administratie gebeurt middels Vetcloud.
 • Een diploma bachelor agro- en biotechnologie – dierenzorg of een (para-) medisch diploma zijn een meerwaarde, net zoals het hebben van relevante ervaring.  
 • Wonen in de omgeving van de praktijk is een pluspunt.
 • Beschikken over een rijbewijs B is noodzakelijk. 

Dierenartsenpraktijk Vetrident biedt: 

Een boeiende job met een correcte verloning in een mooie, moderne, volledig uitgeruste dierenartsenpraktijk.

Je zal werken in een zeer innovatieve dierenartsenpraktijk. DAP Vetrident tracht telkens vooraan te staan bij de ontwikkeling van nieuwe technieken, nieuw instrumentarium, nieuwe behandelingsmethoden. We organiseren daarnaast op zeer regelmatige basis bijscholingen, congressen, informatieve avonden voor paardeneigenaars enz. We bieden dan ook een afwisselende, boeiende job met tal van uitdagingen. Vetrident heeft oog voor professionele ontwikkeling en streeft naar een duurzame samenwerking. We werken samen in een klein team met een toffe werksfeer.

Solliciteren kan door een gedetailleerde cv en motivatiebrief te sturen naar info@vetrident.be voor 5 juni 2023. Indien u nog vragen heeft aangaande deze vacature kan u best per mail contact opnemen.

Meer informatie over DAP Vetrident kan u terugvinden op www.vetrident.be en https://www.facebook.com/dap.vetrident.