Vandaag gaat de Maand van de Parasiet van start

In deze bijzondere tijden van COVID-19 gaat de aandacht in eerste instantie niet uit naar ‘preventieve zorg’. Toch gaat vandaag de jaarlijkse voorlichtingscampagne ‘Maand van de Parasiet’ voor de vierde keer van start. De Maand van de Parasiet creëert aandacht voor het onderwerp parasietenbestrijding bij huisdieren en wordt georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites). ESCCAP werkt op basis van onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek. 

Jaarlijks groeit het aantal dierenartsenpraktijken dat meedoet aan de Maand van de Parasiet: zo doen er in 2020 bijna 500 praktijken mee, in zowel Nederland als België. De voorlichting aan huisdiereigenaren zal dit jaar, wegens de omstandigheden, vooral digitaal plaatsvinden. 

Wie doen er mee?

De internationale voorlichtingscampagne gericht op de huisdiereneigenaar verloopt via diertherapeuten, dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen en heeft als doel het doel mensen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Diereneigenaren kunnen zo zien welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding. Ook via de gratis te downloaden HuisdierenApp zijn alle deelnemende praktijken herkenbaar en kunnen herinneringen voor het gebruik van anti-parasitica worden ingesteld. Alle deelnemende praktijken hebben een promotiepakket ontvangen. Alle promotiematerialen zijn ook digitaal verkrijgbaar, via deze link

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. ESCCAP Benelux is een onderdeel van ESCCAP Europe en wordt in Nederland ondersteund door belangrijke spelers uit de veterinaire gezondheidssector zoals o.a. Bayer, Ceva, Elanco, IDEXX, Boehringer Ingelheim, MSD, Utermöhlen en Zoetis. ESCCAP heeft ook een Facebook-pagina.

 

Voor meer informatie of het telefonisch aanvragen van de Maand van Parasiet promotiepakket (zolang de voorraad strekt) kunt u contact opnemen met het secretariaat van ESCCAP via 035-6255188.