Vetoquinol wint prijs voor beste Europese onderneming 2020 van Animal Pharm

Vetoquinol kondigde zijn bekroning voor "Beste Europese Onderneming 2020” (Best European Company) door Animal Pharm aan.

Volgens Animal Pharm onderscheidde Vetoquinol zich in 2020 financieel van de andere bedrijven en diversifieerde het zijn productportfolio. Bovendien waren de prestaties vorig jaar nog extra indrukwekkend door de moeilijke omstandigheden tijdens de pandemie.
 
In 2020 rapporteerde Vetoquinol een omzet van € 427,5 miljoen, een stijging van 8,0% en kende zowaar een dubbelcijferige omzetgroei bij constante wisselkoersen. Afgelopen zomer nam Vetoquinol de productfamilies Profender® en Drontal® over in de EU en het VK, waarmee het zijn ambitie bevestigde om een belangrijke speler te worden in het parasitaire segment in Europa. Bijgevolg kon het bedrijf zowel een organische als externe groei optekenen in al zijn strategische regio’s. 

Bovendien heeft het bedrijf de impact van de gezondheidssituatie van Covid-19 kunnen beperken door de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers te vrijwaren. Zo kon de onderneming alle industriële activiteiten voortzetten en haar klanten in 2020 op een betrouwbare manier blijven bedienen.
 
Dirk Wuyts, Managing Director Europe, verklaart: "Tijdens het ongetwijfeld meest uitdagende jaar van het voorbije decennium, zijn deze buitengewone prestaties het resultaat van een lange weg naar “Excellence” die negen jaar geleden werd ingezet. Ik ben de teams in Europa zeer dankbaar voor hun inzet en toewijding. Volledig ten dienste staan van onze klanten bleek eens te meer de juiste aanpak om samen meer te bereiken.”

Bron: vetoquinol.be